Moeder-cao: Als moeder bent u het hele jaar door 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar.

 

Allereerst van harte gefeliciteerd met uw nieuwe baan! De voorbereidende procedure heeft zo’n negen maanden in beslag genomen, maar nu zijn de handtekeningen toch gezet. Vanaf heden bekleedt u met trots de functie van moeder binnen ons bedrijf Maatschappij. Voortaan is voor u de moeder-cao van toepassing. Hieronder lichten wij de consequenties daarvan toe. 

 

Algemene voorwaarden van de moeder-cao

We willen graag benadrukken dat binnen ons bedrijf dit de meest verantwoordelijke baan is die de uiterste inzet van u eist. Zeg vaarwel tegen uw oude leven en omarm vol overgave uw nieuwe manier van leven. Er is geen weg meer terug. Voortaan heeft u geen tijd meer voor nutteloze bezigheden. Hieronder zetten we de overige voorwaarden van de arbeidsovereenkomst nog een keer op een rijtje.

 

Arbeidstijden

Als leidinggevende van uw afdeling bent u het hele jaar door 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar voor uw ondergeschikten. Kortom, u loopt het vuur uit uw sloffen.

 

 

Honorarium

U ontvangt maandelijks een kleine geldelijke vergoeding in de vorm van kinderbijslag en kindertoeslag e.d. Echter, de financiële investeringen die u zelf doet, overstijgen het niveau van uw inkomsten ruimschoots.

 

Alternatief honorarium

U ontvangt verrijking in algemene zin op alle vlakken van uw leven. Grenzeloze liefde, vreugde, glimlachjes, plakkerige kusjes en niet nader te duiden kunstwerken. En vooral zachte armpjes om u heen voor een liefdevolle omhelzing. Uw algemeen welbevinden en levensvreugde stijgen zienderogen.

 

Vakantie

Indien u op vakantie gaat, betekent dat in de praktijk slechts verplaatsing van uw werkterrein. Doorgaans reizen uw ondergeschikten met u mee en zij verlangen dezelfde liefdevolle toewijding als op kantoor.

 

 

Ziekte

Het is in principe niet toegestaan ziek te zijn. Indien u onverhoopt toch ziek wordt, is dat geen excuus om het er even van te nemen. U wordt geacht gewoon door te werken.

 

Bijzonder verlof

Bij hoge uitzondering is het toegestaan om bijzonder verlof op te nemen met uw mede-manager. De onkosten bedragen meestal een zekere vorm van schuldgevoel omdat u uw ondergeschikten onder de hoede van anderen heeft achter gelaten.

 

 

 

Doorgroeimogelijkheden

Indien u heel veel plezier beleeft aan uw werkzaamheden is het meestal mogelijk nog één of meerdere ondergeschikten aan uw team toe te voegen. Let op: meerdere ondergeschikten verhogen de werkdruk aanzienlijk. Het positieve nieuws is dat uw alternatieve honorarium evenredig stijgt.

 

 

 

Tot slot

We wensen u veel succes en bovenal mateloos plezier met deze nieuwe en uitdagende functie binnen ons bedrijf Maatschappij en we hopen u voortaan dagelijks als onze collega te verwelkomen.

 

2018-10 Tekst: Alice ten Napel voor MoederBrein. Illustratie: Illustrator en kunstenares Heidi Urban-Pasterkamp van Viltzijdig

 Baby inbakerdoeken