Of ik gratis een hangstoel uit wil proberen? De vraag komt van Tropilex, een bedrijf gespecialiseerd in hangmatten en hangstoelen. Alleen al door te surfen op hun site of die van de hangmatgigant beland je in de chill modus. Kijken naar luierende mensen slingert je onverwijld in een lagere versnelling. Ik ken wel een paar mensen in mijn huishouden die hier heel blij van worden 🙂 

 

Wij gaan voor een hangstoel. Er is genoeg keuze, van neutraal wit tot bont gekleurde varianten, er is altijd wel iets bij dat past bij de uitstraling van de rest van het interieur. Wij houden van een kleurtje. De grootte varieert van een eenpersoons tot een familiehangmat. Gezellig samen chillen. Dat tropische strand denk je er maar bij.

 

 

Afhankelijk van de ruimte bij jou thuis bestaat de optie voor een framewerk of de hangmat verankeren in het plafond. De benodigde accessoires als bouten, pluggen en veren zijn te bestellen via de site. Het is fijn dat veel hangmatten flink wat kilootje aankunnen, 120 geen probleem. Omdat onze handige opa geblesseerd is, vragen we de klusjesman langs te komen om de boel te installeren. Als mijn zoontje de hangstoel voor het eerst ziet, klimt hij er direct met een stralende lach in. Hij vindt vooral het aparte stukje waar hij zijn voeten op kan zetten heel handig. Zijn broertje staat er al naast te springen. ‘Ik ook, ik ook.’ ‘Natuurlijk schat.’ Instant verbroedering in de hangmat.  

 

 

Als ik de oudste later die dag even kwijt ben, ga ik naar zolder. En inderdaad, daar ligt hij heerlijk te chillen, een gelukzalige blik op zijn gezicht. Deze hangstoel was een schot in de roos.   

 

Tekst: Alice ten Napel voor MoederBrein. Beeld: met toestemming overgenomen van de website van Tropilex en de site van hangmatgigant