Kinderen lastige eters? Echt niet.

Het zijn ouders die moeilijk doen!

 

Kinderen leggen uit hoe het zit en geven nuttige tips.

 

Alles met een P

Allereerst lusten wij echt wel van alles. Zolang het maar begint met een P! Denk aan pizza, patat, pasta, pannenkoeken, poffertjes en oh ja, ook poedersuiker voor op de pannenkoeken. Of peer, perzik en paprika! Heel gezond dat laatste! En patat is toch gemaakt van aardappelen? Ook al groente. Is dit alles mislukt? Geef ons dan maar pindakaas of pasta op ons brood! Kortom, dat is al met al een flinke lijst.

 

Spruiten!

Let op! Spruiten schrijf je WÉL een P, maar het begint NIET met een P! Die dingen zijn vreselijk BITTER! Eigenlijk is het bijna kindermishandeling om kinderen spruiten te laten eten. 

 

 

 

Bord leeg eten!

Ooit een volwassene gezien die geen trek heeft en toch zijn bord leeg eet? Juist! Waarom moeten kinderen dat dan wel?

 

Obesitas en zo…

Sterker nog! Dwing je ons toch om het bord leeg te eten? Foute boel! Want volgens recent onderzoek hebben we daardoor later meer kans op obesitas. Precies! Omdat wij nooit onze eigen grenzen hebben leren kennen. Dus met dat halfvolle bord werken we aan een gezonde BMI en besparen we onze ouders op de lange termijn een gigantisch schuldgevoel. Tel uit je winst.

 

 

 

Gewetensvraag!

Welke ouder zet eten op tafel dat hij zelf niet lust? Nou? Heel eerlijk! Jij niet in ieder geval. Ouders eten dus zelf nooit dingen die ze vies vinden en wij moeten dat wel? Graag toelichting van jullie kant! En snel een beetje graag.  

 

Mond stijf dicht knijpen…

Soms zijn wij overgevoelig voor bepaalde etenswaren maar kunnen we dat niet aangeven. Zo is melk en ook pindakaas lang niet goed voor elk. Lastig uit te leggen als je nog niet kunt praten. Het enige wat helpt is je mond stijf dicht knijpen. Want die buikpijn is echt niet fijn. 

 

Bijna ziek…

Soms zijn we wat hangerig of bijna ziek en willen we daarom niet eten. Doen we niet expres. Ooit een grieppatiënt met een geweldig eetlust tegengekomen? Nou dan.

 

 

 

Gratis hulp in de keuken…

We vinden het heel leuk om in de keuken te helpen. Zet ons tijdens het koken niet voor de tv maar laat ons een komkommer in stukjes hakken. Omdat we trots zijn op het eindresultaat zijn we ook geneigd om meer te gaan eten. O.k. het gaat allemaal trager en het kost wat extra tijd. Maar denk aan de gratis hulp en de betere eters. Tel uit je winst. 

 

Veel keuze is reuze

Helemaal als er veel keuze is uit allerlei groenten. Stoppen we opeens toch een worteltje in onze mond. Of een schijfje komkommer (die hadden we zelf in stukjes gesneden remember?)

 

Humor

Voeg aan de maaltijden een vleugje humor toe en lees dit verhaal met een paar korreltjes zout. Dan komt het allemaal goed.

2017-09 Tekst: Alice ten Napel voor MoederBrein. Foto: Flickr – Photo Sharing.

 Kickstart je studie