Uitgedroogd gras, al wekenlang geen druppel regen, hoge temperaturen en het badje staat al eeuwen in de tuin. Het zomergevoel is allang gearriveerd, de vakantie nog steeds niet. Een groot deel van het land ligt al lekker aan het strand maar in regio Noord ploeteren we nog twee weken voort.

 

Mijn mail-inbox puilt uit van last-minute boodschappen van school. Boeken aanschaffen voor die en die datum. ‘Maar ik heb mijn oude nog niet eens ingeleverd’, roept mijn verontwaardigde puber. Afscheidsfeest van de juf. Wie komt helpen met schoonmaken? Rapporten, tienminutengesprek, acties voor minder bedeelde kinderen lopen af. Kinderfeestjes van al het grut dat in de zomermaanden verjaart. Al nadenken over het schoolkamp van volgend jaar, schoolfoto’s bestellen met korting voor zoveel juli. Het duizelt me inmiddels.

 

Maar eerst ga ik nog een rooster maken voor die zes eindeloze weken schoolvakantie. Ze mogen allemaal opschrijven wat ze willen, zolang het maar niks met schermen te maken heeft.

Nog eventjes volhouden… En dan gaan wij ook weer de paden op, de lanen in. Ik kan niet wachten.

Tekst: Alice ten Napel voor MoederBrein. Beeld: Pixabay.com

Reizen algemeen