Anoniem sperma doneren leek in de vorige eeuw volgens sommigen zo’n goed idee. Vertel het kind niets, de juridische vader voedt het op als zijn eigen kind en als we dan ook nog even zorgen dat het kind qua uiterlijk op hem lijkt, is er niets aan de hand toch? 

 

In ‘Alle kinderen van Louisreconstrueert schrijver Kamil Baluk de Nederlandse geschiedenis van het fenomeen spermadonatie.

Een intrigerend verhaal met verbijsterende ontknopingen. Donorpaspoorten die niet klopten, vrouwen die sperma van verschillende donoren ontvingen terwijl ze om dezelfde donor vroegen, sperma van verschillende mannen dat werd gemengd om de slagingskans te verhogen, donoren die decennia lang wekelijks sperma leverden en zo in potentie een ongekend aantal kinderen kon laten verwekken.  Niemand had voorzien dat DNA jaren later roet in het eten zou gooien. 

 

En daar komen de zogenaamde Halfjes om de hoek.

Ze zijn allemaal verwekt met donorzaad van dezelfde man. Hun groep blijft groeien, volgens spermadonor Louis bestaat de kans dat het aantal wel op kan lopen tot tweehonderd.  Waarom kon hij ongehinderd zolang zoveel sperma doneren? En wat gebeurde er allemaal nog meer in de kliniek van de beruchte dokter Jan Karbaat? Waarom weigerde hij tot zijn dood pertinent om DNA af te staan?

 

Een boek dat leest als een razende trein.

Je ontdekt de beweegredenen van Louis en leest over alle standpunten over dit controversiële onderwerp. Echt een aanrader!

Bestel het hier!

 

 Boeken algemeen