Verander in slechts twaalf weken tijd je hele leven. Volgens Asja Tsachigova voel je je met haar Dreambody Plan weer gezond, jong, sterk en stralend en bruis je van de energie. In haar boek legt ze stap voor stap uit hoe je dit droomlijf bereikt. Door voeding, de juiste mindset, training en ontspanning. Geen idee wát je moet eten? Asja heeft al complete weekmenu’s uitgestippeld. Achterin het boek staat een heerlijke toegift in de vorm van 66 verrassende recepten. Wat dacht je van pompoenfrietjes met avocadodip, chocokokosballetjes of auberginerolletjes?

 

‘Alles wat de moeite waard is, vereist meer focus, wilskracht, doorzettingsvermogen en inspanning van jou.’

Crashdiëten zijn een ongezonde manier om snel gewicht kwijt te raken. Meestal zit het er in een mum van tijd weer aan. Het is veel beter om je complete leefstijl om te gooien. Makkelijk? Zeker niet. Maar het resultaat mag er zijn. Het goede nieuws? ‘Het is niet nodig om weinig te eten als je wilt afvallen. Te weinig of te veel eten brengt je hormonen uit balans en belemmert je in beide situaties om je dreambody te creëren. Regelmatig eten is ook belangrijk.’ Asja raadt iedereen haar voedingsregels aan:

  • Drink niets tijdens en direct na het eten
  • Eet eiwitten en koolhydraten gescheiden
  • Eet geen fruit tijdens en direct na het eten
  • Vermijd E-nummers en geraffineerde suikers
  • Eet geen desserts aan het einde van de maaltijd
  • Ga voor volkorenproducten en natuurlijke, onbewerkte voeding
  • Eet elke dag verse rauwe groente en fruit
  • Eet drie stevige maaltijden per dag
  • Drink geen dierlijke melk of teveel koffie

 

Asja maakt onderscheid tussen een perfecte modellenbody en een dreambody, het lichaam dat echt bij jou past.

Naast gezond eten is ook bewegen essentieel om je droom te bereiken. Geen idee hoe of wat? Geen nood, Asja heeft een total boday work-out programma samengesteld. Reuze handig. Klaar met sporten? Ga dan heerlijk ontspannen, ook dat speelt een belangrijke rol bij het behalen van je doelen. Stress zorgt juist voor vertraging, een goede nachtrust werkt weer positief. Je kunt zelfs tijdens je slaap vet verbranden als je lijf terugkeert naar de ruststand na een flinke work-out, dus doe daar je voordeel mee.

 

Zorg goed voor jezelf door regelmatig een uitgebreid bad te nemen of een bezoek aan de sauna te brengen.

Ga op de terugweg langs de supermarkt en sla de benodigde ingrediënten in voor één van die overheerlijke recepten die achter in het boek staan. Wees vooral niet té streng voor jezelf. Raak niet in de stress als je een dagje uit de band springt. Je bereikt misschien wat later je doel dan gepland, maar vergeet ondertussen vooral niet te genieten van de reis naar jouw droomlijf. Heel veel succes, want zegt Asja: ‘Wat ik kan, kun jij ook!’ 

 

Een mooi overzichtelijk boek dat prettig leesbaar is.

Dikke aanrader. Prijs: 20 euro

Hebben? Bestel dan Het Dreambody Plan van Asja Tsachigova. 

 Boeken algemeen