Dit boek is een feestje voor de kinderen 🙂

En ze leren ook iets over klassieke muziek!

 

Een boekrecensie van het bijzondere boek ‘Een jaar in één dag‘. Want voorlezen doe je elke dag, het hele jaar door. Gewoon, omdat het een feestje is.

 

Ga ook met Fleur en haar hondje Tumtum een wonderlijke reis maken door alle vier seizoenen.

En dat in slechts één dag tijd. Geniet van de lente, voel de zomerse warmte, helpt oogsten in de herfst en bibber in de winter van de kou en sneeuw. Door de muziek van Vivialdi’s Vier Jaargetijden voel je de warmte van de zomer en ervaar je de winterse kou. Druk op de muzieknoten op de bladzijden en luister naar de muziek die het gevoel extra tot leven brengt.

 

 

Plof neer op zo’n heerlijke zitzak en geniet van deze heerlijke muziek 😉 

 

Achterin het boek staat wat meer beschreven over componist Vivaldi.

En ook meer uitleg over de muziek en wel op de volgende manier:

 

Twee voorbeelden van de winter:

  • Kun je het orkest horen bibberen? De kleine springerige trillers klinken als mensen die huiveren in de ijskoude sneeuw. De soloviool speelt erg snelle noten die op en neer springen, als een ijzige wind die om je heen zwiept. 
  • De snelle nootjes klinken alsof iemand met zijn tanden klappert, en de luide langzamere sprongen klinken alsof mensen met hun voeten in de sneeuw stampen. 

 

Leer ook op een andere manier te luisteren naar muziek.

Geniet van de wereldberoemde ‘Vier Jaargetijden’ van de Italiaanse componist Vivaldi. Wil je je kinderen op een speelse manier iets bijbrengen over klassieke muziek en de vier seizoenen? Dan is Een jaar in een daghét perfecte boek. Zelf een leek op het gebied van klassieke muziek? Helemaal niet erg, je leest het immers voor 😉 Een echte aanrader! Wij zijn in ieder geval fan.

 

Nieuwsgierig? Bestel het boek hier via bol.com.

 

2018-01 Tekst: Alice ten Napel voor MoederBrein.

Braderij