FERM – Over een stoer, enthousiast en ook gevoelig jongetje dat nooit iets half doet

 

Ferm uit het boek van Tirza van Schie is een jongetje dat nooit iets half doet. Spelen, rennen, springen op de bank, zijn moeder knuffelen en fantaseren doet hij het liefst zo flink mogelijk. Hij heeft een bruisende fantasie en verzint de geweldigste ideeën. Als hij een kasteel maakt van een tafelkleed en twee stoelen verzint hij er een groots verhaal omheen, inclusief haaien in de slotgracht. Maar dan struikelt zijn zus over een haai en stort het hele kasteel in. En dat wordt Ferm boos. HEEL ERG BOOS. Want Ferm doet nooit iets half.

 

Hij gilt heel hard.

Hij wordt heel rood en hij kijkt heel woest. En hij zegt dan soms heel boze dingen zoals stomme suffe sukkel aardappel appelflap! (Hij denkt er weer net te laat aan dat hij niet mag schelden van zijn moeder…) En dan wil zijn zusje niet meer met hem op avontuur. En daarom begint Ferm keihard te huilen. Want hij doet natuurlijk niets half.

 

Eén van de haaien in de slotgracht vraagt wat al die herrie te betekenen heeft.

En haai legt Ferm haarfijn uit wat boosheid is en wat je er tegen kunt doen. En stapje voor stapje begint Ferm te snappen hoe het nou precies zit met emoties die hem compleet kunnen overweldigen. Nieuwsgierig wat haai te vertellen heeft? Koop dan het boek FERM. Herkenbaar voor alle kinderen die net als Ferm heerlijk temperamentvol zijn maar daar ook af en toe flink mee in de knoop zitten. Ze zullen het boek verslinden. Want temperamentvolle kinderen doen natuurlijk nooit iets half 😉 

 

Kortom, een echte aanrader dit boek.

Het is herkenbaar en erg grappig. Mijn zoontje lag steeds dubbel van het lachen. Heerlijk om voor te lezen, want de emoties stuiteren alle kanten op 🙂 Ferm is geschreven door Tirza van Schie en de leuke illustraties zijn van de hand van Hanneke van der Meer. Prijs: 16,95 euro.

 

Benieuwd naar andere pennenvruchten van Tirza van Schie?

Je kent haar van Versjes van een moeder; Huis-tuin-en-keukenkrabbels over geluk, liefde en verdriet in kleine dagelijkse dingenMeer info? Lees HIER de recensie van MoederBrein. 

 

En ook van het boek LENTEZOETMeer weten? Lees HIER de recensie van MoederBrein. 

 

Mid-season Sale BE