Alle foto’s: Danielle Westdijk van Key2Picture.

 

Bellypaint Monique: gipsbuiken, muurschilderingen en taarten

Hoe een buikschildering het leven

van Monique compleet veranderde

 

Van je hobby je werk maken. Velen dromen ervan maar Monique Egthuijsen van Bellypaint Monique zette écht die stap. Tijdens haar tweede zwangerschap liet ze een buikschildering maken. Ze vond het resultaat zo leuk dat ze zei: ‘Als die dikke buik weg is, ga ik het zelf doen!’ Haar eerste Bellypaint zette ze bij een collega. Een advertentie op Marktplaats deed de rest. Die leverde zoveel reacties op dat ze een eigen website en Facebookaccount maakte. Inmiddels is het aanbod flink uitgebreid. De laatste hit? Een ‘geslachttaart’ om te onthullen of de baby een jongen of een meisje is. Boek wel op tijd want Monique is vaak al maanden van tevoren vol gepland.

 

IMG_0611

Nog eventjes in spanning. Wordt het een meisje of een jongetje?

 

‘Een week van tevoren even een taart bestellen, gaat helaas niet’, lacht Monique.

Daarvoor krijgt ze teveel aanvragen. ‘Ik begon met buikschilderingen en daar is in de loop van de tijd heel veel bijgekomen.’ Zo doet Monique ook gipsbuiken, gipsafdrukken van babybilletjes, (geboorte-)kaartjes, wenskaarten, geboortetegels, (verjaardags-)taarten en nog meer lekkers, glazen en spiegels graveren, kinderstoelen en houtwerk beschilderen, muurschilderingen, themabakken voor themafeestjes, schminken bij kinderfeestjes en workshops voor jong en oud. 

 

 

Monique geniet ervan dat ze nu volop bezig is met haar creatieve kant.

Ze was altijd al een liefhebber van tekenen en schilderen maar vertaalde dat nooit naar haar werk. Ze was onder andere actief in het speciaal onderwijs, bij de kinderopvang, als oppas en op kantoor. Ze genoot van die banen, maar met Bellypaint Monique zit ze eindelijk helemaal op de goede plek. Een ander voordeel is dat ze zelf haar tijd in kan delen. Heel praktisch met twee jonge kinderen.

 

Foto-werk

Met een buikschildering is Monique al snel twee tot vier uur zoet.

De uitwerking van het idee neemt ook de nodige tijd in beslag. Want vaak hebben vrouwen alleen een vage voorstelling van wat ze willen. De remedie van Monique? ‘Heel veel vragen stellen. Wat vind je interessant en mooi? Heeft de babykamer een bepaald thema? En is het geslacht bekend?’ In het hoofd van Monique vormt zich dan een idee. En ze heeft het altijd bij het juiste eind.

 

 

 

Een gipsbuik maken neemt 45 minuten, hooguit een uurtje in beslag.

De afwerking ervan duurt een uur en dat gebeurt bij Monique thuis. Ze laat het gips harden en beschildert het tot een schitterend kunstwerk. Op haar website en Facebookpagina van Bellypaint Monique tref je veel inspirerende voorbeelden aan. De opties zijn eindeloos. Sport, natuur, Disneyfiguren, alles wat je maar kunt bedenken.  

 

IMG_9566

Het stoeltje van Jesse is beschilderd volgens het thema van het geboortekaartje.

 

Als echte creatieveling geniet Monique met name van de variatie van haar activiteiten.

Een poos bijna alleen maar buiken beschilderd? Dan start ze snel op Facebook een aanbieding voor taarten. Met het resultaat dat de vraag naar taarten weer enorm stijgt. Taarten zijn er trouwens ook in alle soorten en maten. ‘Klanten beseffen vaak niet hoeveel er mogelijk is.’ Tweedimensionaal of driedimensionaal? Een fototaart met of zonder leeftijd? Welke smaak of vulling? Een themataart met of zonder naam? Sommige klanten weten het niet meer en geven Monique de vrije hand. Of ze willen weten wat andere klanten het meeste bestellen.

 

 

Welke scholing heb je nodig voor het huidige werk van Monique?

‘Ik heb hier geen speciale opleiding voor gevolgd’, vertelt ze. ‘Maar ik ben ik natuurlijk wel enorm creatief. Ik zat vroeger altijd al te tekenen en te schilderen. Mijn advies is om het gewoon te gaan doen en steeds nieuwe dingen uit te proberen.’ Zo kwam het graveren ook op Moniques pad. Eerst creëerde ze iets voor haar zoon. Dat pakte goed uit en vervolgens adverteerde ze ermee op haar website en stroomden de bestellingen binnen.

 

muurschildering-stampertje-aan-het-werk

Monique in actie tijdens een muurschildering.

 

‘Het eindresultaat is steeds weer genieten omdat het iedere keer anders uitpakt’, zegt Monique.

Ze gaat aan de slag op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Heel af en toe moet ze een klant vanwege te grote drukte teleurstellen. Afschuwelijk vindt ze dat. En ze trekt dan ook alles uit de kast om dat te voorkomen. Want klanten blij maken met haar eigen creaties is de kroon op haar werk. ‘Als ik die blij kan maken, ben ik dat ook.’ Ook nieuwsgierig? Surf naar Bellypaint Monique

Monique Egthuijsen woont samen, is moeder van twee zonen en inspirator van Bellypaint Monique.

2017-05 tekst: Alice ten Napel van MoederBrein.nl.

 Bulk Alert