Foto: Alice ten Napel

Dit werkt écht!

Zo gaan jouw kinderen smullen van fruit!

 

Smijten jouw kinderen stukjes appel door de kamer en kieperen ze maantjes sinaasappel op de grond? Dit is dé oplossing om jouw kinderen de broodnodige vitaminen op te zien peuzelen. Het kost even tijd, maar dan heb je ook gegarandeerd een geweldig resultaat. Tip: schakel de hulp van je kinderen in. Het gaat sneller en ze lopen minder te klieren.

 

Stap 1:

Koop zoveel mogelijk soorten fruit, minstens een stuk of vijf, nog meer is beter. Natuurlijk zitten daar ook de lievelingssoorten van jouw kinderen bij.

 

Stap 2:

Snijd alles in kleine stukjes. Laat je kinderen helpen bij het fruit wassen, de druiven van de steeltjes plukken of het snijden van een aardbei. Zelfs een peuter lukt het om met een broodmes een banaan in plakjes (of plakken) te hakken.

 

Stap 3:

Gooi alles in een grote schaal en doe er kleine vorkjes in.

 

Stap 4:

Roep keihard het toverwoord: ‘Fruitschááááltje!’ Alle (overige) kinderen komen aanrennen en maken ruzie wie welk vorkje mag. (Tip: Als die identiek zijn, scheelt dat weer).

 

Stap 5:

Vergeet niet om te vechten om de laatste druif (heel lastig om aan zo’n vorkje te prikken) of het laatste stukje banaan. Voordat je het weet, is de fruitschaal leeg. Vaak nog sneller dan een bak chips (zonder overdrijven!)

 

En vriendjes? Die smikkelen net zo hard mee!

Sterker nog, als ze komen spelen, vragen ze zelf naar een fruitschaaltje. (En later natuurlijk ook naar een koekje 😉 ).

 

Hét ingrediënt van het succes?

Er zit altijd wel iets in wat ze lekker vinden! En het is gewoon héél gezellig om het samen op te eten en er een soort wedstrijdje van te maken. En als ze zelf geholpen hebben, zijn ze reuze trots!

 

Succes gegarandeerd!

 

Tekst: Alice ten Napel voor MoederBrein.

 Mifi routers