Foto: Merel Luth-van der Leij

 

Vandaag schrijft ons teamlid Merel Luth-van der Leij een blog over sensorisch spelen met overrijpe bananen. Haar Wolfje smult er in ieder geval van.

 

Heerlijk! Lekker kliederen

met BananenBlubber!

 

Je kent ze wel, die arme bananen met hun bruine plekken. Sommigen van ons hebben er geen problemen mee, terwijl anderen zich vol afschuw afwenden bij de gedachte dat ze die moeten opeten. Hier lagen er vier treurig te wachten op hun lot. Zouden ze worden opgegeten of met een grimas worden weggegooid? Dit is het verhaal van vier overrijpe bananen, een staafmixer en de verandering van hun lot. In de hoofdrol: een heel blij Wolfje.

 

2015-11-22 db iue6JIJEhjSq-92yDyZFIxdggLTP0lg_HF6bOaQY9Ss

Foto: Merel Luth-van der Leij

 

Ons mooie Wolfje wachtte vol spanning af in haar blauwe schelp. Wat zou er vandaag weer voor haar worden neergezet? Warm, koud, geurig of glibberig? Oh, ze hoopte dat het weer glibberig zou zijn, dat was toch wel haar favoriete sensorische ervaring. De tekenen waren goed. Mama had haar alleen in haar luier in de schelp gezet. Dat duidde toch wel op de mogelijkheid om weer heerlijk vies te kunnen worden. Vol enthousiasme keek ze naar de zilveren schaal die voor haar neer werd gezet. Wat was dat voor bruin-gele smurrie? Het rook in ieder geval heerlijk naar banaan. Dat beloofde wat!

 

2015-11-22 db 2 UZ4_1HEtMW1PFeq2pOllhaPz3Kx1BFQhSngJVS7z180

Foto: Merel Luth-van der Leij

 

Na voorzichtig haar handen in de smurrie te hebben gestoken, kwam ze tot de constatering dat het inderdaad geweldig glibberig was. Perfect om over jezelf uit te smeren! En ook nog eens lekker, zo kon ze mooi haar vaardigheden met zelf eten uit proberen. Lepel na lepel gingen er in haar mond. Oké, misschien ook af en toe ernaast, maar wat een plezier. Absoluut voor herhaling vatbaar.

 

 

2015-11-22 db 3 ajX2jLsI7OD-xEVhCLwmv4-SipANRpeQTKz2tF7m2D4

Foto: Merel Luth-van der Leij

 

Wat je er voor nodig hebt:

  • een aantal (over)rijpe bananen
  • een staafmixer of een keukenmachine
  • een schaal
  • eventueel appelsap of een ander fruitsap

 

Pel de bananen, hak of breek ze in stukken en pureer ze met de staafmixer of keukenmachine. Giet de puree in de schaal. Mocht je de puree te dik vinden kun je deze verdunnen met appelsap of een ander fruitsap.

 

Heel veel plezier!

 

Wie is Merel?

Merel uitsnede 2
Foto: Emiel Romein
 
Merel is teamlid van MoederBrein. Ze werkt met kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Ze houdt een blog bij op de site sensorisch spel. Ze probeert alle nieuwe vondsten bij haar eigen dochter ‘Wolfje’ uit. Op MoederBrein deelt ze regelmatig haar kennis door een recente blog te delen.
 
Lees meer over Merel in het artikel waarin ze zich voorstelt als teamlid van MoederBrein.
 
 
2015-11 (kopie: 2016-10) Tekst: Merel Luth-van der Leij voor MoederBrein.