Foto: Flickr – Photo Sharing

En dan nu het goede nieuws

Een paar voordelen op een

rijtje als je kinderen krijgt

 

1. Je gaat gezonder en bewuster eten

Willen jullie graag een kind en probeer je zwanger te worden? Dan is dat het perfecte moment om serieus na te denken over gezond eten en leven. Hulp nodig? Boek dan een sessie bij Tessa van der Steen. Als Your Health Coach en adviseur bij het televisieprogramma Obese weet zij alles over gezond eten en helpt ze je gezond op weg. Ook op MoederBrein kom je haar regelmatig tegen.

 

2. Je sport nooit meer alleen

Baal jij omdat je vriendinnen nooit op hetzelfde moment kunnen sporten als jij? Ga gewoon lekker samen met je kind sporten in de buitenlucht. Sport coach Josine van De Energiebrigade zorgt ervoor dat jullie een prima workout krijgen gecombineerd met een flinke dosis plezier. Wedden dat jouw kind de volgende keer weer staat te trappelen om mee te gaan? Onverhoopt nog zwanger? Doe mee met de BellyBoost. Josine weet alle oefeningen die optimaal zijn voor zwangeren. Gewoon doen dus om lekker fit je bevalling tegemoet te zien. Houd op MoederBrein de tips van Josine in de gaten.

 

3. Gouden excuus om je heerlijk te laten verwennen

 Een zwangerschap en bevalling betekenen een aanslag op je lijf. En soms verandert dat ook nog eens drastisch. Na al dat harde werken, heb jij een gouden excuus om jezelf eens heerlijk te laten verwennen. Boek een sessie bij MoederBreins Sandra Niezink van Stijlvol.nu. Als imago stylist geeft ze kleur-, stijl- en imagoadviezen. Zo zie jij er straks tijdens de feestmaand weer helemaal top uit. Ze geeft ook advies op onze site.

 

4. Onder het mom van quality time samen een uniek viltkunstwerk maken

Niets leukers dan een uniek item te vilten voor je baby. Is je kind al wat groter? Neem dan de tijd voor een paar uurtjes quality time. Boek voor die unieke moeder en dochtermomenten een workshop bij kunstenares Heidi Urban-Pasterkamp van Viltzijdig. Creëer samen met het zachte vilt in no time een schitterend kunstwerk waar je mee thuis kunt komen. De lol en het plezier krijg je er gratis bij.

 

5. Je werkt keihard voor je relatie want je hebt kinderen

Geen enkele relatie is perfect en bij de buren lijkt het gras vaak stukken groener. Maar als er eenmaal kinderen zijn, bedenk je je wel een paar keer voordat je uit elkaar gaat. Midden in een relatiedip? Tijd om daar keihard aan te werken. Boek een sessie bij life coach Tacha Burke (TachaBurke@live.nl) of mediator en coach Karen Schloszer. Of lees binnenkort het artikel waarin ze tips geven om je relatie gezond te houden.

 

6. Je hoeft nooit meer te piekeren over een cadeau voor je (schoon)vader

Na die jarenlange verplichte sokken, dassen, cd-bonnen en geurtjes kom je nu eindelijk op de proppen met een cadeau waarvan je (schoon)vader direct een grote lach op het gezicht krijgt. Een foto van jullie kinderen! Zelf geen briljante fotograaf? MoederBreins huisfotograaf Bertrik Hakvoort schiet de meest schitterende plaatjes op locatie of in de studio. Tot het einde van het jaar zit hij al volgeboekt, maar een foto scoort ook altijd goed als verjaardagscadeau en/of op vaderdag.

 

7. Je verdiept je eindelijk eens in het Nederlandse schoolsysteem

Ging jij vroeger gewoon naar de dorpsschool om de hoek omdat die lekker dichtbij was? In de grote stad valt er flink wat meer te kiezen. Onderwijsdeskundige Angelique Kip licht op de site van MoederBrein af en toe een tipje van de sluier op.

 

8. Je mag weer ongegeneerd spelen en iedereen vindt je een fantastische moeder

Als je eenmaal kinderen hebt, mag je weer lekker spelen. Hups van die glijbaan af en samen tikkertje doen. De grote voordelen? Je hebt samen veel lol, blijft lekker fit en iedereen vind je een fantastische moeder. Tel uit je winst. Merel Luth-van der Leij verheft het spelen tot een ware kunst. Ze bedenkt sensorische spellen en blogt erover op haar site Sensorisch Spel. Een aanrader als je op zoek bent naar leuke en inspirerende ideeën. Houd ook MoederBrein in de gaten. Ook daar deelt ze haar blogs. Vaak vergezeld met hilarische foto’s van haar dochter.