Geen flauw idee hoe je regenachtige vakantiedagen door moet komen? Voor boekenwurmen staat een boek altijd garant voor eindeloos leesplezier. Is jouw kind niet zo dol op lezen? Lees dan zelf voor. Maak er een complete show van. Verzin verschillende stemmetjes en zing leuke liedjes. Boek uit? Maak een knutsel of een tekening over het boek. Zo leren ze er ook nog eens een hoop van. Hier een paar leestips van MoederBrein.

  

spin-die-het-te-druk-had

 

De spin die het te druk had. Waarmee? Met het maken van een prachtig web. Een heel bijzonder web dat je echt kunt voelen als je met je vingers over de bladzijden gaat. De spin is zo ingespannen bezig dat ze geen tijd heeft om te spelen met de boerderijdieren. Uw kind leert spelenderwijs veel dierengeluiden kennen. Kortom, een heerlijk boek van Eric Carle voor peuters met grijpgrage handjes. Staat garant voor eindeloos leesplezier. Hebben? Bestel het hier.

 

rupsje-nooitgenoeg

Het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg van de schrijver Eric Carle is over de hele wereld bekend. Deze eindeloos vertaalde en herdrukte klassieker mag in geen enkele kinderboekenkast ontbreken. Uit een klein eitje kruipt een rupsje. Hij heeft zo’n enorme honger dat hij zich elke dag vol stopt met al het eten dat hij maar kan vinden. En nog steeds heeft hij honger, vandaar de naam Rupsje Nooitgenoeg. Uiteindelijk is hij tonnetje rond en dan gebeurt er iets heel bijzonders. Nieuwsgierig? Bestel het boek hier

 

rupsje-nooitgenoeg-voelboek

 

Voor de allerkleinsten is er een heel leerzaam en speciaal voelboek met de thema’s dieren, woorden, cijfers, vormen en kleuren. Bestel het hier

 

kikker-in-de-kou

 

De Kikkerreeksboeken van Max Velthuijs zijn fantastisch om te lezen. Niet alleen voor kinderen. Volwassenen moeten vaak ook glimlachen om de leuke avonturen en bijzondere denkwijze van Kikker. ‘Kikker in de kou’ gaat over sneeuw en ijs. Alle dieren zijn blij want ze kunnen schaatsen, een sneeuwman maken en ze hebben dikke pret. Kikker probeert mee te doen. Maar hij heeft geen verenpak zoals Eendje, een speklaag als Varkentje of een bontvacht als Haas. Kikker vriest bijna dood. Gelukkig vinden zijn vrienden hem nog net op tijd. Spannend! Misschien wel extra leuk om dit midden in de zomer te lezen. Het prikkelt de fantasie. ‘Weet je nog dat je in de winter altijd wanten droeg en een dikke sjaal?’ Bestel eenvoudig je boek via deze link.  

 

Veel leesplezier!

Tekst: Alice ten Napel voor MoederBrein. Foto: Flickr – Photo Sharing.

 Jollein Babyslaapzakken