Foto: Pexels.com

Dat kinderen geld kosten dat wisten we inmiddels wel. Maar nu de vrolijke kant van het verhaal: Ze zorgen er ook voor dat je bakken met geld bespaart. Hoe? Dat lees je hier: 

 

 

Je hoeft geen nieuwe wekker meer te kopen!

Weet je nog dat je ooit wakker werd van wekkergerinkel? Dat is zó pre kindertijdperk. Als de wekker stuk is, hoef je geen nieuwe te kopen. De kinderen maken je toch standaard om zes uur wakker. Door de week dan. In het weekend komen ze bij voorkeur nog vroeger!

 

 

 

Je koopt alleen doelgericht kleding, dat bespaart tijd en heel veel geld.

Herinner je nog die dagen waarop je samen met je vriendin eindeloos van winkel naar winkel zwalkte om vervolgens neer te strijken op een terrasje voor een heerlijke kop koffie met een gigantisch stuk taart? Als je met twee kleintjes op stap gaat, heb je precies elf minuten om voor jezelf kleding te scoren. Als je die elf minuten al haalt. Tegen de tijd dat je alles voor je kinderen hebt gekocht, slaat er wel eentje op tilt. En een terrasje pikken? Geen probleem als de andere gasten oordoppen in hebben en jij het niet erg vindt dat je kinderen ijs op je kleding morsen. Gevolg: je komt nooit meer in dat peperdure designwinkeltje en eet je ijsje thuis. Erg? Mwa. Je doet geen impulsaankopen meer waar je achteraf spijt van krijgt. Scheelt veel geld en discussies met je partner. Toch stylish voor de dag komen? Dan bestel je toch gewoon online? ’s Avonds als de kinderen slapen.

 

Je gaat minder vaak uit eten.

Oké, deze is wat minder romantisch. Maar het is een feit dat de meeste stellen na de komst van kinderen minder vaak uit eten gaan. Wat wil je ook als je eerst oppas moet regelen, Sophie en Daan niet ziek mogen zijn en jullie op een schappelijke tijd thuis moeten komen (want ’s nachts kans op huilende kinderen)? Het spontane is er dan wel een beetje af. Doe eens gek. Breng de kinderen vroeg naar bed, kook samen de sterren van de hemel en maak er gewoon een romantische avond thuis van.

 

Die onbetaalbare sportwagen moet nu écht de deur uit

Je partner kan hoog of laag springen, maar een maxi-cosi mag nu eenmaal niet op het dak van zijn flitsende sportwagen met slechts twee stoelen. Ruil de sportwagen in voor een praktische gezinsauto en ga van het overgebleven verschil lekker op vakantie.

 

5423866562_7019584e81_z

Foto: Flickr – Photo Sharing!

 

Opeens is vakantie naar Zeeland ook oké. Scheelt toch al snel een paar vliegtickets.

Natuurlijk. Vroeger vloog je jaarlijks naar Nieuw-Zeeland, China, Thailand en Japan. Met een paar kleintjes is het toch allemaal wat anders. Helemaal als ze de magische grens van twee zijn gepasseerd en ook moeten betalen voor hun eigen stoel. Opeens is zo’n vakantiepark aan de Zeeuwse kust ook goed genoeg (lees: nog net te behappen met dreinende kinderen op de achterbank). Scheelt bovendien bakken met geld. En als je nog eens bij de dokter belandt met een krijsend kind begrijp je elkaar tenminste.

 

Je bespaart gigantisch op reiskosten naar je werk.

Vroeger was dat lange forenzen naar je werk geen probleem. Nu je kleintjes hebt, wringt dat steeds vaker en werk je liever thuis. Eigenlijk helemaal niet meer zo blij met je baan? Laat je omscholen, pak een nieuwe studie op en zoek een nieuwe uitdaging dicht bij je in de buurt. Scheelt veel tijd en geld en het is nog goed ook voor het milieu.  

 

 

De leukste uitstapjes met kinderen zijn vaak gratis.

Weggaan met de kinderen duur? Als ze jong zijn helemaal niet. De kinderboerderij is gratis, net als het speeltuintje om de hoek of een dagje op het strand. Toen ik vroeg wat mijn jongste het allerleukste vond van zijn eerste schoolreis naar het Dolfinarium dacht ik zelf aan de indrukwekkende dolfijnenshows. Maar hij riep vol overtuiging: ‘Het speeltuintje! Want ik moest wel drie trappen opklimmen naar de glijbaan!’ Helder?

 

4148861149_69a45df362_z

Foto: Flickr – Photo Sharing!

 

Demp de vijver en installeer een trampoline!

Koestert je partner de Koikarpers in de tuinvijver? Wijs hem op het gevaar van water in combinatie met kleine kinderen. Natuurlijk is gaas spannen een optie. Maar wat als we nou die vijver dempen en er een trampoline installeren? Hoeven de kinderen ook niet meer op een sport. Ze krijgen hun beweging zo toch wel. Scheelt bakken met tijd en geld en je hoeft er de deur niet voor uit. Schenk een kop koffie in, pak een goed boek en plof neer op een geweldige zitzak. Heb jij ook even rust. 

 

 

 

Een keertje minder naar de sportschool compenseer je met gemak.

Moet je ook altijd zo lachen als iemand zegt dat je met de kinderen thuis ZIT? Met kinderen om je heen doe je alles behalve zitten. Oké, die dertig seconden op de grond als je een luier verschoont niet meegerekend dan. Kleintjes verzorgen is ware topsport. Je rent de hele dag achter ze aan, loopt kilometers naar de kinderboerderij, de winkel en weer terug. Zo kun je best een keertje minder naar de sportschool. 

 

 

Samen sporten met je kind voor de prijs van één.

Wil je toch graag je overtollige energie kwijt? Ga dan samen sporten met je kind. Je maakt plezier met zijn tweeën, hoeft geen oppas te zoeken en je betaalt alleen voor jezelf. Kijk voor de mogelijkheden op de EnergieBrigade.  Je leest er alles over sport en coaching voor zwangere vrouwen en moeders met hun kleintjes. Succes verzekerd. En je geeft je kind ook nog eens het goede voorbeeld. En na de sportsessie slaapt je kleine als een roosje. Terwijl je partner kookt, duik jij de douche in. Klaar voor een romantische avond. 

2018-02 Tekst: Alice ten Napel voor MoederBrein. 
Babydeals