Foto: Bertrik Hakvoort van Fotografie Hakvoort

 

Een nieuw jaar met nieuwe kansen

Hier een paar goede voornemens

 

1. Ga lekker en gezond eten

Kinderen gedijen het beste met gezond en lekker eten. Maar zie jij met al die tegenstrijdige adviezen door de bomen het bos niet meer? Boek dan een sessie bij Your Health Coach Tessa van der Steen. Zij geeft je persoonlijk advies op maat. Zo weet je zeker dat je alles wat je nodig hebt, binnen krijgt.

 

2. Haal je sportschoenen uit de mottenballen

Liggen jouw sportschoenen ergens onder in de kast te verstoffen? Moeder zijn is geen geldig excuus meer. Want bij sportcoach Josine Gräfe van De EnergieBrigade neem jij je kind gewoon mee. Je galoppeert met hem rond op je rug, tilt hem in de lucht en hebt een geweldige workout in de gezonde buitenlucht. Nog zwanger? Doe dan mee aan de BellyBoost. Weet je zeker dat je op verantwoorde wijze sportief bezig bent.

 

3. Relatiewerk aan de winkel

Ja, ja, je weet het allemaal wel. Het is belangrijk om als partners tijd voor elkaar te maken en af en toe een paar uurtjes zonder de kinderen door te brengen. Zodat bekijk je elkaar weer eens met een volwassen blik. Dus pak die agenda’s, prik een paar data, tut jezelf lekker op en ga regelmatig lekker een avondje of een weekendje weg. Elkaar een beetje kwijtgeraakt door alle zwangerschaps- en babystress? Trek op tijd aan de bel en mail naar life coach TachaBurke@live.nl of ga praten met coach en mediator Karen Schloszer. Zo krijg je het thuis samen weer leuk.

 

4. Investeer in je vriendinnen

Weet je nauwelijks meer hoe je vriendinnen er in het echt uit zien? Trommel ze op via een groepsapp en boek een viltworkshop bij kunstenares Heidi Urban-Pasterkamp van Viltzijdig. Je hebt een geweldige dag, praat en lacht weer helemaal bij en komt met een prachtig en uniek kunstwerk thuis.

 

5. Reserveer eventjes tijd voor jezelf

Altijd maar aan het rennen en vliegen om het iedereen thuis, op het werk en op school naar de zin te maken? Dan is het nu hoog tijd voor wat broodnodige me-time. Maak een afspraak met imago stylist Sandra Niezink van Stijlvol Nu en ga met heel wat bruikbare adviezen de deur uit over het imago, de stijl en de kleuren die bij jou passen. Zo ga jij stralend en vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.

 

6. Serieus werk maken van die zoektocht naar een goede school

Ook al is jouw kleine de wieg nog maar nauwelijks ontgroeid, bij sommige scholen moet je er heel vroeg bij zijn. Anders kun je een plaatsje op de school van je keuze wel vergeten. Download folders, maak een afspraak voor een rondleiding en proef de sfeer tijdens een pauze. Lees het inspectierapport van de school. Nog steeds vragen waar je op moet letten? Mail ze naar info@moederbrein en onze onderwijsdeskundige Angelique Kip geeft antwoord.

 

7. Speel aandachtig met je kind

Gooi die smartphone eens een keertje rigoureus aan de kant en ga heel aandachtig met je kind spelen. Ideeën nodig hoe je fantastisch veel plezier maakt met huis-, tuin- en keukenspullen? Op de site Sensorisch Spel laat Merel Luth-van der Leij in woord en beeld zien wat kinderen geweldig vinden. Wat dacht je van BananenBlubber? Lekker smeren maar en pret voor tien.

 

8. Toch eindelijk een keertje dat prachtige portret laten maken

Pak nu direct je agenda en plan een afspraak in voor een prachtige portret van jezelf of het hele gezin. Bertrik Hakvoort, huisfotograaf van MoederBrein, fotografeert op locatie of in de studio. Zo’n portret doet het ook altijd uitstekend als cadeau voor je (schoon)ouders. Scheelt weer een hoop gepieker.  

 

9. Haal de bezem door je huis en je leven

Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Begin het met een opgeruimd huis en gemoed. Kom je er in je eentje niet uit? Life coach Tacha helpt je op een praktische manier de boel weer op orde krijgen door letterlijk en figuurlijk de bezem door jouw huis te maken. Mail snel naar TachaBurke@live.nl Daar word je alleen maar blij van.

 

10. Bekijk alles eens van de positieve kant en een flinke dosis humor

Bekijk alles eens van de positieve kant. Uitpuilende wasmand? Hé, we hebben tenminste kleding om te dragen. Overvol aanrecht met vuile vaat? Gelukkig, ons buikje weer rond gegeten. Wedden dat het helpt! En bedenk het volgende: de grootste ‘rampen’ zorgen later vaak voor sterke verhalen en een schaterlach. Waarom probeer je er niet op het moment zelf de humor van in te zien? Scheelt een hoop boosheid en frustratie. Een geweldig, goed, gelukkig, blij, humoristisch, vredig en gezegend nieuw jaar toegewenst.