Als je moeder dagelijks met taal bezig is, moet je er als kind dagelijks aan geloven. VOORLEZEN! En erg dat ze het vinden 😉

 

Een paar van onze favorieten op een rij. Een kinderboek kopen is geen weggegooid geld, want kinderen willen boeken toch honderd keer lezen. Net zolang tot ze het uit hun hoofd kennen. De voorspelbaarheid geeft ze houvast. En ze vinden de 98e keer een grapje nog net zo leuk alsof ze het voor het eerst horen. 

 

WELTERUSTEN… KLEINE BEER is een feest van herkenning voor elk kind dat weleens moeite heeft om te gaan slapen. (En wie heeft dat nou nooit?) Kleine Beer is na een dag buiten spelen in de sneeuw heel erg moe. Maar het slapen lukt maar niet. Hij is bang want hij vindt het veel te donker achter in het hol. Grote Beer brengt een klein lichtje. Maar Kleine Beer is nog steeds bang. Zuchtend komt Grote Beer met een steeds grotere lantaarn, net zolang tot het helemaal licht is. Maar slapen kan Kleine Beer nog steeds niet. Ook al doet hij écht zijn best. Alhoewel, salto’s maken op het bed lijkt me niet zo bevorderlijk voor de slaap 😉 En daar moet mijn zoontje altijd erg hard om lachen. 

 

welterusten-kleine-beer

Kleine Beer is nog steeds bang. Want buiten is het nog nog pikkedonker. Grote Beer ziet dat Kleine Beer gelijk heeft. Wat moet hij nu doen? Want alle lantaarns van de hele wereld kunnen het buiten nog niet licht maken. Dan heeft Grote Beer een idee. Hij neemt Kleine Beer in zijn armen en neemt hem mee naar buiten. Nieuwsgierig wat er dan gebeurt?

Bestel dan het boekje hier. Gegarandeerd voor talloze malen leesplezier. Vooral als je stemmetjes varieert. En je kind pikt ook nog wat tegenstellingen op zoals groot/klein, licht/donker, achter/voor, buiten/binnen. Een echte aanrader dus.

 

LEZEN IS LEUK! Daar hoeven we niets maar aan toe te voegen toch?

ik-lees-al

Wat er nog leuker is dan voorlezen? Eh… Zelf lezen misschien. En daarvoor zijn de boekjes uit de serie LEZEN IS LEUK super geschikt. Onbetaalbaar zo’n trots koppie als ze weer een bladzijde hebben voorgelezen. Eigentijdse verhalen die herkenbaar zijn voor kinderen. Gewoon kopen dus via deze link.

 

ELMER geen grijze olifant, maar een olifant met een heleboel kleurtjes.

elmer

En zo’n gekleurde olifant valt hartstikke op tussen al die grijze exemplaren. Elmer is heel vrolijk en hij maakt altijd dikke pret. Tot hij op een dag besluit dat hij toch liever een grijze olifant wil zijn. Net als de rest. Maar of dat nou zo’n goed idee is?

Lees het zelf en bestel het boek hier. Wees gewaarschuwd, er bestaat het gevaar dat je spontaan vrolijk wordt van dit boek 😉 

 

En het is inspirerend. Mijn zoontje bouwde in ieder geval een vrolijk Elmer huis.

elmer-huis

Veel leesplezier!

 

Boeken algemeen