Voorkom jeugdtrauma’s. Geef  je kind 

een naam die begint met een M of een W!

 

Nooit bij stilgestaan maar de naamkeuze van je kind kan een heus jeugdtrauma veroorzaken.

Dat zie ik als kindlief met argusogen de afmetingen van de letter van broers en zus vergelijkt. Die verschillen allemaal, handig met de post vond ik. Maar nu controleert hij dus of hij er niet al te bekaaid afkomt met zijn voorletter. Hij blikt jaloers naar zijn broer met een M. Die letter is veel groter. Ja, ja, hij koopt weinig voor de bewering dat er net zoveel chocolade in zit. Hij houdt de letters naast elkaar. Hmmm, inderdaad de dikte verschilt. 

 

Dan ontspint zich een gesprek over welke letter nou het meeste oplevert.

De m of de w lijkt hem wel tof. Een b is ook oké of een vette x. Kinderen met een i zijn zielig. Dus geen Ian, Ineke, Ilse of Ilona. Het is maar dat je het even weet. Plots begint hij te stralen. Met een ij heb je écht geluk. Dan krijg je twee letters! We twijfelen nog even over een q. Krijg je er dan ook een u bij? Ingewikkeld hoor. Voordat je het weet zit je kind later met een jeugdtrauma bij de psycholoog.

 

Dan vertelt hij vol afgunst over zijn juf.

Die kreeg een keertje haar volledige naam in chocoladeletters van een leerling. Negen letters in totaal. Hij moet ervan zuchten. Zelfs als hij meester wordt van net zo’n lieve leerling komt hij niet zover met zijn schamele vijf letters. Hij kan altijd nog besluiten of een tweede naam te nemen of gewoon zijn achternaam eraan vast te plakken. 

Tekst: Alice ten Napel voor MoederBrein. Foto: Pixabay.com 

 Partylooks