Foto’s: Merel Luth-van der Leij.

 

Vandaag schrijft ons teamlid Merel Luth-van der Leij een blog over sensorisch spelen met doldwaze drilpudding. Het klinkt naar een hoop plezier. Gewoon doen dus!

 

Doldwaze drilpudding!

 

Dwaze drilpudding

De structuur, geur, smaak en temperatuur van drilpudding maakt het een geweldige sensorische ervaring.

Let op: omdat het tijd nodig heeft om op te stijven, vereist het wel wat voorbereiding. Maar het resultaat mag er dan ook zijn!

 

P1070436

Wat heb je nodig?

* pakjes Jello in verschillende kleuren (Toko, sommige supermarkten)

* water

 

P1070482

Wat moet je doen?

Volg de aanwijzingen op de verpakking om de drilpudding klaar te maken, maar halveer hierbij al het water. Op die manier is de drilpudding namelijk stevig genoeg om in vormen te gebruiken. Als ze het hebben over een “cup” water, is dat ongeveer 250 ml. In dit geval heb ik zelf een pakje poeder gemixt met 125 ml kokend water, goed geroerd en daarna 125 ml koud water toegevoegd en weer geroerd. De mix heeft ongeveer drie a vier uur nodig om compleet stijf te worden.

 

P1070492

Daarna is het slechts een kwestie van voorzichtig de randen los snijden van de bakjes en op te dienen.

 

P1070534

Veel plezier!

 

 

Wie is Merel?

Merel uitsnede 2

Foto: Emiel Romein
 
Merel is teamlid van MoederBrein. Ze werkt met kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Ze houdt een blog bij op de site sensorisch spel. Ze probeert alle nieuwe vondsten bij haar eigen dochter ‘Wolfje’ uit. Op MoederBrein deelt ze regelmatig haar kennis door een recente blog te delen.
 
Lees meer over Merel in het artikel waarin ze zich voorstelt als teamlid van MoederBrein.