Weg met die dode huidcellen!

Gebruik Örtte Teatox Body Scrub voor de droge huid

 

Na een lange zonnige zomer snakt mijn huid naar een verwenmoment. Het komt perfect uit dat ik de Örtte Teatox Body Scrub voor de droge huid uit mag proberen. Wat het product van het bedrijf Shy to buy onder andere belooft te doen? Dode huidcellen te verwijderen en de huid zijdezacht te maken. Kom maar op.  

 

De Teatox Body Scrub arriveert in een platte plastic verpakking.

Handig omdat het makkelijk door de brievenbus past. Hoef je er niet voor thuis te blijven. Ik scheur bovenaan een stuk van de verpakking af en klik de plastic sluiting open. Ik zie donkergroene korrels en ruik iets vertrouwds. Die geur doet me denken aan de henna die ik als tiener in mijn haren smeerde om het een rode glans te geven.

 

Logisch, want het product bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten.

Denk aan groene thee, honing, avocado, zeezout, rietsuiker en verschillende soorten olie. Fijn voor mensen die last hebben van allergieën, een droge, jeukende of een gevoelige huid. Deze scrub veroorzaakt geen problemen. De ingrediënten zijn stuk voor stuk gekozen vanwege de unieke en krachtige eigenschappen. Het maakt me in ieder geval erg nieuwsgierig.

 

Op de verpakking zelf mis ik een gebruiksaanwijzing.

Op de site staat gelukkig wel uitgebreide informatie die vertelt hoe je het product op moet brengen en voor hoe lang. Aangezien je eerst jezelf grondig dient te wassen, is de combi met een douchebeurt onontbeerlijk. Daarna is het een kwestie van goed smeren. Ik breng de korrelige substantie met circulerende bewegingen aan op de huid. Volgens de instructies is het belangrijk extra aandacht te besteden aan probleemgebieden. Denk aan onzuiverheden, jeukende plekken of dode huidcellen.   

 

Al heel snel na het smeren, voel ik dat mijn huid begint te tintelen.

Hier is iets gaande! Ik laat de scrub er ruim vijf minuten op zitten zodat die goed in de huid kan trekken. Ik spoel alles eraf en zie overal op mijn huid een mooie glans. Ik voel aan mijn arm. Wow! Ongelooflijk. Wat een enorm verschil! De huid is glad en voelt inderdaad zijdezacht aan. Het geheim? De scrub verhoogt de collageenproductie. Die zorgt voor de zachte huid en gaat ook striae tegen. Het resultaat? Een gladde, zachte huid die er fris en gezond uitziet. Het product belooft op de lange termijn het vervagen van onzuiverheden.  

 

Voor een optimaal resultaat ga je een paar keer per week met de scrub aan de slag.

Ook de keren erna voelt mijn huid weer fris en zijdezacht aan. In het pakje zit 200 gram en de prijs bedraagt 19,95 euro. Daar heb je wel een flinke tijd plezier van. Het enige nadeel van de scrub is dat het zo’n kliederbende wordt. De korrels belanden overal. Geluk bij een ongeluk is dat je toch al onder de douche staat en de boel zo weer schoon sproeit. Al met al heb ik dat ongemak wel over voor een super schoon en zacht velletje. Een echte aanrader dus deze scrub.

 

2017-09 Tekst: Alice ten Napel voor MoederBrein. Foto: shytobuy.nl.