Jaaaahhh, eindelijk hebben alle Nederlandse kinderen vakantie. En dat merken we op Facebook. Allerlei verhalen over rampvakanties teisteren onze tijdlijn. Autopech midden in de woestijn, huilende kinderen op de achterbank, een krijsende baby in het vliegtuig, blikseminslag op de camping, vergeten tentstokken, voedselvergiftiging, bijtende kwallen, een hittegolf, bosbrand in de buurt en ga zo maar door. Je zou bijna niet meer op pad durven.

 

Op veel moederblogs verschijnen grappige lijstjes waarom het zo ‘anders’ (eufemisme voor lastig) is om met kinderen op vakantie te gaan.

Maar MoederBrein doet daar niet aan mee. Ons motto? Bekijk het leven van de zonnige kant. Dan geniet je ook als er bakken water uit de lucht vallen. Kijk maar naar dit gozertje. Hij ziet mogelijkheden waar anderen lopen te sikkeneuren. Want na een paar dagen hozen spettert hij innig tevreden in zijn zelf ontdekte regenzwembad rond. Zijn ouders bekijken het tafereeltje met een grijns van oor tot oor. Daar kan geen Afrikaanse safari tegenop. Want dit gebeurt ook zomaar in het wild. En als de kinderen genieten, genieten de ouders dubbel mee. Met zo’n blij kind valt geen enkele vakantie meer in het water.

 

Gaan jullie nog? Of zijn jullie al op vakantie geweest? Laat ons mee genieten en vertel hoe het is gegaan 🙂 In ieder geval een fijne vakantie toegewenst.

Tekst: Alice ten Napel voor MoederBrein. Foto: Gerda de Vries.

 

Tip: Ga je wel naar een echt zwembad en ben je bang dat je kind uitglijdt op die gladde zwembadtegels? Probeer dan Sweakers, handige antislip-zwemsokken.