• Categories
  • Features
    • Content Blocks
    • Content Formatting
    • Contact
  • Buy Now
Archieven
  • september 2025
  • augustus 2025
  • juli 2025
  • juni 2025
  • mei 2025
  • april 2025
  • maart 2025
  • januari 2025
  • november 2024
  • oktober 2024
  • september 2024
  • augustus 2024
  • juli 2024
  • juni 2024
  • mei 2024
  • april 2024
  • maart 2024
  • februari 2024
  • januari 2024
  • december 2023
  • november 2023
  • oktober 2023
  • september 2023
  • augustus 2023
  • juli 2023
  • juni 2023
  • mei 2023
  • april 2023
  • maart 2023
  • februari 2023
  • januari 2023
  • december 2022
  • november 2022
  • oktober 2022
  • september 2022
  • augustus 2022
  • juli 2022
  • juni 2022
  • mei 2022
  • april 2022
  • maart 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augustus 2021
  • juli 2021
  • juni 2021
  • mei 2021
  • april 2021
  • maart 2021
  • februari 2021
  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
Categorieën
  • hoe doen andere moeders het
  • koken
  • moederblunders
  • Moeders
  • tips en tricks
  • wonen
moederbrein
  • Home
  • Moeders
  • moederblunders
  • hoe doen?
  • wonen
  • koken
  • Contact
    • Webpartners
    • links
    • Gemeente links
Koken door de jaren en culturen heen
  • koken
  • Moeders
  • tips en tricks
  • wonen

Koken door de jaren en culturen heen

  • mei 5, 2020

Een hoop mensen vinden het heel vervelend om iedere dag iets nieuws te moeten verzinnen om te koken. Net een lange, vermoeiende werkdag achter de rug en dan ook nog moeten bedenken wat er op tafel komt te staan. Vervolgens boodschappen doen, de keuken in, afruimen en dan ook nog afwassen. Maar dit geldt niet voor iedereen. Er zijn namelijk een heleboel mensen die het heel leuk vinden om te koken. Zij vinden hier hun rust in en zien het eerder als een hobby dan een vervelende verplichting. De opties in de keuken zijn eindeloos. Door te proberen kom je er vanzelf achter wat je wel en niet lekker vindt en waar je wel en niet goed in bent. Door tips en tricks op te zoeken kan je je kunsten zelfs nog verbeteren.

Terug in de tijd

Al sinds dat de mensheid bestaat, wordt er eten bereid. Eten is namelijk een primaire levensbehoefte. Vroeger werd er dan ook alleen gegeten omdat men honger had. De gerechten waren toen nog erg simpel. Maar in de loop van de verschillende eeuwen is dit enorm veranderd. Er werd geëxperimenteerd met verschillende smaken en verschillende bereidingswijzen. Er werd ontdekt dat een hele hoop voedingsstoffen van toestand veranderen door deze te koken of juist af te koelen. Door middel van trial and error zijn er allerlei gerechten uitgerold, die vandaag de dag nog steeds worden gemaakt. Verschillende ingrediënten bij elkaar doen en dit mengsel vervolgens bakken is een populaire strategie. Brood is hier een bekend voorbeeld van. En op deze manier worden er vandaag de dag nog steeds veel nieuwe recepten en bereidingswijzen bedacht. De meeste ontdekkingen gebeuren per toeval, en niet omdat men er naar op zoek is.

Verschillende gewoonten

Hoe de mensen koken verschilt heel erg per cultuur. In iedere cultuur zijn er andere kookgewoontes en andere smaken. Zo wordt er in China heel veel rijst gegeten. Dit is een eeuwenoude gewoonte die nog steeds voortleeft. Italië staat daarentegen juist bekend om zijn pasta’s en pizza’s. In India eet men veel curry’s en zijn de gerechten over het algemeen een stuk pittiger dan dat wij gewend zijn. Zo heeft ieder land en iedere cultuur zijn eigen eetgewoonten en wordt er overal anders gekookt. Tegenwoordig vind je in iedere grote stad in Nederland wel een paar Chinese restaurants, een paar Italiaanse restaurants, een paar Thaise, wat Indische en restaurants met een wereldkeuken. 

Ontwikkelingen

Dat het koken door de jaren heen sterk is veranderd is geen geheim. Hoe ze vroeger alleen aten om de honger te stillen, eten mensen vandaag ook wanneer ze zich bijvoorbeeld vervelen. Maar niet alleen het doel van het koken is veranderd. Ook de manier waarop. De mens werft steeds meer kennis. Zo ook over bepaalde voedingsstoffen en bereidingswijzen. Iedereen wordt zich er steeds meer van bewust wat wel en wat niet gezond is. Dit is niet altijd zo geweest. Afgelopen decennia zijn er veel mensen overleden aan overgewicht. Dit kwam, vooral in de Westerse wereld, vaak door het vele frituren van eten en de tussendoortjes. Ook hieruit blijkt hoe belangrijk het is om gezond te koken. 

admin

Previous Article
Iedere moeder begaat weleens een blunder
  • moederblunders
  • Moeders
  • tips en tricks

Iedere moeder begaat weleens een blunder

  • april 12, 2020
  • admin
Bekijk bericht
Next Article
gezonde gerechten
  • koken
  • Moeders
  • tips en tricks
  • wonen

4 snelle en gezonde gerechten die je kunt klaarmaken

  • juni 10, 2020
  • admin
Bekijk bericht

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten
  • De magie van herinneringen vastleggen in een druk gezinsleven
  • Waar plaats je een waterontharder? Meterkast of kruipruimte?
  • Bearlock voor campers: dit moet je weten
  • Motorrijbewijs halen: lees dit eerst even
  • Wat is de toegevoegde waarde van een BHV training?
Categorieen
  • hoe doen andere moeders het (15)
  • koken (18)
  • moederblunders (6)
  • Moeders (119)
  • tips en tricks (186)
  • wonen (50)
  • Home
  • Moeders
  • moederblunders
  • hoe doen?
  • wonen
  • koken
  • Contact
moederbrein

Input your search keywords and press Enter.